יום ראשון, 12 באוגוסט 2007

תאנים



תאנה (Ficus carica)

כמה מפתיע יכול להיות הטבע הסובב אותנו. עד גיל מאוחר יחסית ראיתי את פרי התאנה בגלגולו המיובש בגוש בלבד - הדבלה או הפירות הבודדים המיובשים - גרוגרות. גלגול שאינו מחמיא במיוחד לתאנה בכל הקשור לויזואליות שלה - חום מצומק, נראה מעט דרוך ומדוכדך. גלגול שהולך מצוין עם מלית בשר אבל לא יותר מכך, לפחות לא בשבילי.

לפני מספר שנים פגשתי בתאנה החיה בעת עבודתי כעוזר קונדיטורית באחת מהקונדיטוריות התל אביביות. הצבתי לעצמי אתגר וניגשתי אל התאנה. מאז אותה פגישה, אני עפר לרגלי התאנה.

הפרי בצידו החיצוני, חלק נושא עירוב צבעי ירוק עד סגול עז, לפעמים מעט מפוספס, פרי מרהיב ועגול. פתיחת הפרי מגלה עולם ומלואו - מראה שניתן לדמות לשושנת ים באדום עז ובקצותיה נקודות לבנות. הפרי בצידו הפנימי עוד יפה יותר מצידו החיצוני. פתיחת הפרי מגלה מראה שלא ניתן לצפות מהסתכלות חיצונית בפרי.


טעמו של הפרי מתוק ועז וניתן לאוכלו יחד עם קליפתו הבשרנית. את הפרי הטרי ניתן להגיש לאכילה סגור או פרוס, מלווה במסקרפונה או אלמנטים ונילים ושמנתיים אחרים. ניתן גם לצרוב את הפרי ולשלבו בעוגות.




הנה מספר מתכונים מהרשת
קצת באנגלית - http://plantanswers.tamu.edu/recipes/figs/figindex.html
טארט תאנים - http://food.walla.co.il/?w=/903/257563
תאנים אפויות עם ליקר תפוזים ופטל - http://naturemed.co.il/hc/de/de_29.html
האתר המעולה של ג'יאקומו - http://www.giacommo.net/articles/figs.htm
מועצת הפירות - http://www.fruit.org.il/lobby.asp?fruit_id=34&status=matcon
שלכם,
קובי